• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

OBAVJEST!

tantawi2

NA AHIRET PRESELIO MOSTARSKI VAKIF DR.MAHMUD TANTAWI

U subotu 16.džumadel-ula 1433/7.4.2012.godine na ahiret je preselio mostarski vakif, dr. Mahmud Tantawi. Dr. Tantawi je rođen 1940. godine u Egiptu. Nakon mature odlazi u Beč / Austrija, gdje se upisuje na medicinski fakultet. Studij medicine nastavlja i završava u Liberku (Lueberck) Njemačka.

PROČITAJ VIŠE

srijeda, 27 Avgust 2014 16:23

Proučen cijeli Kur'an u džamiji Bosanski mudžahidi

U srijedu 26.ramazana/23.jula u džamiji Bosanski mudžahidi je nakon ikindije namaza otpočelo obilježavanje 27. ramazanske noći.

Naš imam Šefik ef. Čavčić je ranije pozvao sve one koji uče Kur'an, a žive na području džemata Zalik da dođu poslije ikindije u džamiju i učestvuju u učenju hatme u džamiji, jer je predstojeća noć, noć u kojoj je otpočelo objavljivanje kur'ana.

Na taj poziv se odazvalo oko 40 osoba od 8 do 80 godina, koji su proučili cijeli Kur'an, a dovu na kraju je proučio Ilham ef. Puce, trenutno  glavni imam Medžlisa Mostar.

Ovom lijepom i nadasve inspirativnom ibadetu i događaju prisustvovalo je i dosta onih koji ne znaju učiti Kur'an na arapskom jeziku, pa su oni čitali prijevod značenja.

 

quranCentar za učenje Kur'ana