• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

OBAVJEST!

tantawi2

NA AHIRET PRESELIO MOSTARSKI VAKIF DR.MAHMUD TANTAWI

U subotu 16.džumadel-ula 1433/7.4.2012.godine na ahiret je preselio mostarski vakif, dr. Mahmud Tantawi. Dr. Tantawi je rođen 1940. godine u Egiptu. Nakon mature odlazi u Beč / Austrija, gdje se upisuje na medicinski fakultet. Studij medicine nastavlja i završava u Liberku (Lueberck) Njemačka.

PROČITAJ VIŠE

srijeda, 27 Avgust 2014 16:09

Muftija Abdibegović u trodnevnoj posjeti Muftijstvu mostarskom

U svojstvu izaslanika reisu-l-uleme mr. Husein ef. Kavazovića bivši travnički muftija Nusret ef. Abdibegović boravi o je u trodnevnoj posjeti Mostarskom muftijstvu.

U Mostaru je prisustvovao zajedničkom iftaru koji je organiziran kao znak pažnje prema jetimima a nakon toga posjetio je džemat Zalik gdje se teravih namaz klanja na musali uz džamiju Bosanski mudžahidi. Upoznajući muftiju Abdibegovića o džematu Zalik mostarski muftija Salem ef. Dedović je naglasio kako se radi o jednom od najreprezentativnijih džemata u Hercegovini gdje se osjeti uzlazni kontinuitet angažmana mlađih generacija.“Samo s takvim odnosom i zajedništvom koje manifestiramo u našoj vjeri možemo ići naprijed, bez bilo kakvog straha da nam neko može dovesti u pitanje naš životni prostor i naš identitet”, kazao je muftija Dedović.

Muftija Abdibegović u svom vazu o blagodatima mjeseca ramazana i vrijednostima koje ovaj mjesec donosi sa sobom  podsjetio je da je u ovom mjesecu počelo objavljivanje svih Božijih objava i Tevrata, i Zebura i Indžila i Kur'ana , svih suhufa. „Stoga je mjesec ramazan i ogledalo naših duša u njemu se pokažu duše koje su bogobojazne i one koje to nisu. Ramazan je vjerničko proljeće jer iznova obnavljamo svoje zavjete, iznova pojačavamo i zalijevamo našu ljubav prema našem Gospodaru“, rekao je Abdibegović.  

 

quranCentar za učenje Kur'ana