• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

NOTICE!

tantawi2

Benefactor Dr.Mahmud Tantawi passed away

On Saturday, 16. Jumadal- Awwel  1433. / 7.4. 2012. Mostar benefector, dr. Mahmoud Tantawi passed away.  Dr. Tantawi was born in Egypt, in 1940. After graduation, he went to Wienna (Austria), where he enrolled in medical studies. He continues the study of medicine in Lueberck (Germany).

READ MORE

Wednesday, 27 August 2014 16:19

U džematu Zalik obilježena mubarek noć Lejletu-l-Bedr

U nedjelju, 13. jula 2014. godine, u sklopu obilježavanja noći Lejletu-l-Bedr, u džamiji "Bosanski mudžahidi" je nakon klanjanja teravih-namaza prikazan film "Imami šehidi".

Džematski imam Šefik ef. Čavčić je u ovoj mubarek noći prisutnim vjernicima govorio o vrijednosti i značaju ovog važnog datuma i porukama koje u sebi nosi događaj Bedra. Napomenuo je da se kod nas sedamnaesti dan ramazana obilježava i kao dan povratničkih džemata.

Nakon toga, u drugom dijelu programa, u sali Univerzitetsko-sporskog centra "Midhat Hujdur-Hujka" održano je nekoliko sportskih aktivnosti.

Džematski odbor Zalik je i ove godine organizovao pozivni turnir u malom fudbalu.

Ovo je već peti put da se u džematu Zalik organizuje malonogometni turnir povodom Bedra. Ovaj turnir je postao svojevrsna tradicija u Mostaru i u potpunosti je ispunio svoja očekivanja.

Pored turnira u malom nogometu održana su i individualna takmičenja u stonom tenisu i streljaštvu. Na kraju, svi prisutni su zajedno sehurili.

 

quranQuran learning center