• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

NOTICE!

tantawi2

Benefactor Dr.Mahmud Tantawi passed away

On Saturday, 16. Jumadal- Awwel  1433. / 7.4. 2012. Mostar benefector, dr. Mahmoud Tantawi passed away.  Dr. Tantawi was born in Egypt, in 1940. After graduation, he went to Wienna (Austria), where he enrolled in medical studies. He continues the study of medicine in Lueberck (Germany).

READ MORE

Wednesday, 27 August 2014 16:09

Muftija Abdibegović u trodnevnoj posjeti Muftijstvu mostarskom

U svojstvu izaslanika reisu-l-uleme mr. Husein ef. Kavazovića bivši travnički muftija Nusret ef. Abdibegović boravi o je u trodnevnoj posjeti Mostarskom muftijstvu.

U Mostaru je prisustvovao zajedničkom iftaru koji je organiziran kao znak pažnje prema jetimima a nakon toga posjetio je džemat Zalik gdje se teravih namaz klanja na musali uz džamiju Bosanski mudžahidi. Upoznajući muftiju Abdibegovića o džematu Zalik mostarski muftija Salem ef. Dedović je naglasio kako se radi o jednom od najreprezentativnijih džemata u Hercegovini gdje se osjeti uzlazni kontinuitet angažmana mlađih generacija.“Samo s takvim odnosom i zajedništvom koje manifestiramo u našoj vjeri možemo ići naprijed, bez bilo kakvog straha da nam neko može dovesti u pitanje naš životni prostor i naš identitet”, kazao je muftija Dedović.

Muftija Abdibegović u svom vazu o blagodatima mjeseca ramazana i vrijednostima koje ovaj mjesec donosi sa sobom  podsjetio je da je u ovom mjesecu počelo objavljivanje svih Božijih objava i Tevrata, i Zebura i Indžila i Kur'ana , svih suhufa. „Stoga je mjesec ramazan i ogledalo naših duša u njemu se pokažu duše koje su bogobojazne i one koje to nisu. Ramazan je vjerničko proljeće jer iznova obnavljamo svoje zavjete, iznova pojačavamo i zalijevamo našu ljubav prema našem Gospodaru“, rekao je Abdibegović.  

 

quranQuran learning center