• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

OBAVJEST!

tantawi2

NA AHIRET PRESELIO MOSTARSKI VAKIF DR.MAHMUD TANTAWI

U subotu 16.džumadel-ula 1433/7.4.2012.godine na ahiret je preselio mostarski vakif, dr. Mahmud Tantawi. Dr. Tantawi je rođen 1940. godine u Egiptu. Nakon mature odlazi u Beč / Austrija, gdje se upisuje na medicinski fakultet. Studij medicine nastavlja i završava u Liberku (Lueberck) Njemačka.

PROČITAJ VIŠE

srijeda, 27 Avgust 2014 16:26

Centralna manifestacija povodom mubarek noći Lejletu-l-Kadr za Mostar upriličena u Zaliku

Centralna manifestacija obilježavanja noći Kadr upriličena je u džematu Zalik, gdje su po deveti put zaredom Medžlis IZ Mostar i Karađoz-begova medresa organizirali zajednički iftar za građane Mostara.

Nakon klanjanja teravih namaza na musali džemata Zalik uz džamiju Bosanski mudžahidi, koju je zajednički klanjalo preko 1000 vjernika, kaderski program ukrasio je hor El-Kamer, a vazi-nasihatima u prvom dijelu programa obratili su se mostarski muftija Salem ef. Dedović,  Ilham ef. Puce v.d. glavnog imama Medžisa IZ Mostar i Šefik ef. Čavčić imam džamije Bosanski mudžahidi. 

U okviru prvog dijela programa proučena je dova za našu braću i sestre u Palestini.

Programi obilježavanja Lejletu-l- kadra završeni su klanjanjem noćnog namaza kojeg su predvodili Ammar ef. Čopelj, Dino ef. Maksumić, Ilham ef. Puce i Arnel ef. Demirović. Kadersku dovu je proučio direktor Karađoz-begove medrese hfz. Aid ef. Tulek.

 

quranCentar za učenje Kur'ana