• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

OBAVJEST!

tantawi2

NA AHIRET PRESELIO MOSTARSKI VAKIF DR.MAHMUD TANTAWI

U subotu 16.džumadel-ula 1433/7.4.2012.godine na ahiret je preselio mostarski vakif, dr. Mahmud Tantawi. Dr. Tantawi je rođen 1940. godine u Egiptu. Nakon mature odlazi u Beč / Austrija, gdje se upisuje na medicinski fakultet. Studij medicine nastavlja i završava u Liberku (Lueberck) Njemačka.

PROČITAJ VIŠE

srijeda, 27 Avgust 2014 16:19

U džematu Zalik obilježena mubarek noć Lejletu-l-Bedr

U nedjelju, 13. jula 2014. godine, u sklopu obilježavanja noći Lejletu-l-Bedr, u džamiji "Bosanski mudžahidi" je nakon klanjanja teravih-namaza prikazan film "Imami šehidi".

Džematski imam Šefik ef. Čavčić je u ovoj mubarek noći prisutnim vjernicima govorio o vrijednosti i značaju ovog važnog datuma i porukama koje u sebi nosi događaj Bedra. Napomenuo je da se kod nas sedamnaesti dan ramazana obilježava i kao dan povratničkih džemata.

Nakon toga, u drugom dijelu programa, u sali Univerzitetsko-sporskog centra "Midhat Hujdur-Hujka" održano je nekoliko sportskih aktivnosti.

Džematski odbor Zalik je i ove godine organizovao pozivni turnir u malom fudbalu.

Ovo je već peti put da se u džematu Zalik organizuje malonogometni turnir povodom Bedra. Ovaj turnir je postao svojevrsna tradicija u Mostaru i u potpunosti je ispunio svoja očekivanja.

Pored turnira u malom nogometu održana su i individualna takmičenja u stonom tenisu i streljaštvu. Na kraju, svi prisutni su zajedno sehurili.

 

quranCentar za učenje Kur'ana