• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

OBAVJEST!

tantawi2

NA AHIRET PRESELIO MOSTARSKI VAKIF DR.MAHMUD TANTAWI

U subotu 16.džumadel-ula 1433/7.4.2012.godine na ahiret je preselio mostarski vakif, dr. Mahmud Tantawi. Dr. Tantawi je rođen 1940. godine u Egiptu. Nakon mature odlazi u Beč / Austrija, gdje se upisuje na medicinski fakultet. Studij medicine nastavlja i završava u Liberku (Lueberck) Njemačka.

PROČITAJ VIŠE

ponedjeljak, 03 Februar 2014 18:39

Reisu-l-ulema na teraviji u Zaliku

U četvrtak, 18. jula 2013. godine, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović boravio je u posjeti Muftijstvu mostarskom. U pratnji reisu-l-uleme bio je i mr. Mustafa Prljača, urednik Glasnika IZ.
Reisu-l-ulema je teravih-namaz klanjao na musalli u dvorištu džamije „Bosanski mudžahidi“ u džematu Zalik. Riječi dobrodošlice uvaženom reisu Kavazoviću uputio je džematski imam Šefik ef. Čavčić. On je citirajući kur'anski ajet „O vjernici, pokoravajte se Allahu i pokoravajte se Poslaniku i predstavnicima vašim (ulu-l-emr)“ istakao zadovoljstvo posjetom i prisustvom našeg reisu-l-uleme i pozvao muslimane da se pridržavaju ovog kur'anskog načela spomenutog u navedenom ajetu.


Prije klanjanja teravih-namaza impozantnom skupu se izuzetno dojmljivim vazi-nasihatom obratio mr. Mustafa Prljača. On je naglasio važnost i značaj mjeseca Ramazana i prilika koje se u njemu nude vjernicima, te pozvao na činjenje dobrih djela u ovim mubarek danima mjeseca Ramazana kada Uzvišeni Allah mnogostruko nagrađuje, kada se vrijednost dobrih djela uvećava i do nekoliko stotina puta.

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 03 Februar 2014 18:45
 

quranCentar za učenje Kur'ana